preskoči na sadržaj
Vijesti

OBAVIJEST O ORGANIZIRANJU NASTAVE NA DALJINU


                      OBAVIJEST O ORGANIZIRANJU NASTAVE NA DALJINU

  

 

 

   Poštovani roditelji, dragi učenici,

 kao što Vam je poznato Vlada RH donijela je odluku o prekidu nastave na dva tjedna od ponedjeljka 16. ožujka 2020. u skladu s preporukama i smjernicama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva RH.  S obzirom na to MZO RH dalo je naputak školama o organizaciji nastave na daljinu na sljedeći način:

 RAZREDNA NASTAVA pratit će nastavu preko HRT3 pod nazivom Škola na Trećem (od ponedjeljka 16. ožujka) prema kurikulima i nastavnim programima za svaki dan i svaki razred u sljedećim terminima:

 

RAZRED        TERMIN

 1. razred 08.00 – 10.00 h

 2. razred 10.00 – 12.30 h

 3. razred 13.00 – 16.00 h

 4. razred 16.00 – 19.00 h

 

PREDMETNA NASTAVA (5., 6., 7., i 8. razred) će biti organizirana tako da će za učenike predmetne nastave za svaki dan biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan.

Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale (osnovni paket). Nastavne sadržaje će dodatno obogaćivati i predmetni učitelji vlastitim sadržajima u svojim virtualnim razredima.

 Razrednici od 5. do 8. razreda organizirat će virtualne razrede putem kojih će predmetni učitelji davati učenicima upute vezano za korištenje materijala u udžbenicima i za samostalan rad učenika.  

 Razredni učitelji od 1. do 4. razreda davat će upute i podsjetnike učenicima na dnevni raspored praćenja nastave preko HRT3.

 Dodatno, Sportska televizija emitirat će nastavne sadržaje za predmetnu nastavu (od 5. do 8. razreda) u vremenu od 8 do 14 sati. 

 O svim bitnim informacijama vezanim za praćenje nastave, škola će na svojim web stranicama objavljivati informacije.

 Škola će organizirati prihvat učenika od 1. do 4. razreda čiji roditelji nisu u mogućnosti osigurati nadzor nad njima kod kuće i osigurati za njih praćenje nastave na televiziji ili će sudjelovati u nastavi na daljinu uz pomoć učitelja. Učenici koji koriste uslugu pomoćnika u nastavi mogu je nastaviti koristiti u školi (ukoliko učenik dolazi u školu) ili kod kuće ako učenik ostaje kod kuće. U ovom drugom slučaju potreban je pristanak roditelja i pomoćnika.

 Poštovani roditelji, s obzirom na specifičnost novonastale situacije i uvjetima izvođenja nastave, koji do sada nisu imali primjenu u praksi, molimo Vas za maksimalnu suradnju i strpljenje. Nadam se da ćemo zajedno sa Vama biti na pomoći našim učenicima u učenju i svladavanju nastavnog gradiva. Budite u stalnom kontaktu Vi i Vaša djeca s razrednicima i redovito pratite web stranicu škole gdje će biti objavljivane sve važnije informacije. Učitelji će biti svaki dan u školi od 8.00 do 13.00 sati pa možete s njima, Vi i Vaša djeca i neposredno komunicirati uz primjenu preporučenih mjera opreza. 

 

 

                        Ravnatelj: Antonio Zubčić                                                                                                Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Kolega   datum: 15. 3. 2020.

Korisni linkovi

Tražilica

Oglasna ploča

Anketa
Koliko vremena dnevno provodiš na Facebooku?

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju