preskoči na sadržaj
Vijesti

NOVE UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Zagreb, 5. 11. 2021. donose

NOVE UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID19 VEZANO UZ RAD OSNOVNIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju, (osim kada je navedeno u Uputama objavljenim 26. kolovoza), maske su obvezne i u sljedećem situacijama:

• za učenike od 5. do 8. razreda tijekom cijelog boravka u školi i tijekom boravka uučionici, čak i kada je riječ o ustanovi u kojoj je razmak u učionicama između svih osoba (učenika, nastavnika i dr.) veći od 1,5 m ili kad su učenici u učionici odvojeni s pregradama od pleksiglasa.

• za učitelje, druge djelatnike škole, roditelje i sve ostale odrasle osobe tijekom cijelog  boravka u školi, tijekom boravka u učionici odnosno odgojno-obrazovnoj grupi;

• za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole (uključujući i četvrti razred) kod prolaska zajedničkim prostorijama odnosno u svim situacijama kraćeg trajanja kada se učenici jednog razrednog odjela miješaju s učenicima drugog razrednog odjela

Izuzeti od obveze nošenja maske u školi su:

• učenik/djelatnik čije zdravstveno stanje to onemogućuje; navedeno utvrđuje nadležni školski liječnik za učenika ili obiteljski liječnik za djelatnika.

• učenik s teškoćama

• učenici razredne nastave za vrijeme boravka u učionici

• cijepljeni učitelji razredne nastave kao i učitelji razredne nastave koji su unazad 12 mjeseci preboljeli COVID-19 ne trebaju nositi masku samo kada borave u svojem razrednom odjelu odnosno u svojoj odgojno-obrazovnoj grupi.

• svi učenici za vrijeme nastave tjelesne i zdravstvene kulture, drugih oblika tjelesne aktivnosti i za vrijeme objeda.

POSEBNE NAPOMENE

Za vrijeme trajanja aktualne epidemiološke situacije nadležni lokalni stožer, na prijedlog ustanove i suglasnost osnivača, ne može odlučiti da za pojedinu školu učenici ne moraju nositi maske te da nastavnici u učionici ne trebaju nositi masku neovisno o razmaku.

Raspored sjedenja u učionicama nužno je organizirati na način da se ostvari što je mogući veći razmak između učenika.

UPUTE se primjenjuju od 5. studenoga 2021.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Kolega   datum: 7. 11. 2021.

Korisni linkovi

Tražilica

Oglasna ploča

Anketa
Koliko vremena dnevno provodiš na Facebooku?

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju